ons concept

het Toverhuis wil graag een steentje bijdragen aan een leefbaardere wereld voor onze kinderen

Onze missie

Het Toverhuis is een kinderopvang met een toekomstgerichte visie. Wij gaan een stapje verder dan de klassieke kinderopvang. Omdat het voor de allerkleinsten nog allemaal moet beginnen willen wij ze een goede start geven. Respect voor de medemens en voor de natuur is voor ons heel belangrijk. Daarom kiezen wij voor deze mens- en natuurbewuste aanpak. In ieder geval willen wij allemaal hetzelfde. Een stimulerende en liefdevolle opvang voor onze kinderen.

onze visie

Het Toverhuis werkt op een mens- en milieuvriendelijke manier. Deze lijn trekken wij door in de dagelijkse werking, de opvoeding, de verzorging, de maaltijden, de inrichting en de infrastructuur. Wij vinden dat iedereen op deze wereld zijn steentje moet bijdragen aan het milieu en dat onze kinderen recht hebben op een toekomst met een gezond duurzaam leefklimaat.

een hoopje katoenen luiers
een mand gevuld met vers fruit
een kindje vanachter op de fiets dat gebracht wordt door zijn moeder
een drietal kippen
kindjes tekenen met bordkrijt
kindje wijst naar grote pompoen

Concreet betekent dit:

Onze pedagogische visie leunt sterk aan bij Reggio Emilia. Deze pedagogische benadering gaat uit van het krachtige, competente kind. Het kind heeft 3 pedagogen: zichzelf, de ander en de ruimte. Deze manier van kijken naar kinderen en de manier van omgaan met elkaar zorgt ervoor dat kinderen zich ten volle kunnen ontwikkelen, zowel op cognitief, motorisch, sociaal als emotioneel vlak.

Wij brengen een stukje van de wereld naar binnen. Het Toverhuis biedt kleinschalige opvang in een huiselijke, familiale sfeer, bij voorkeur in de eigen woonomgeving. We streven naar een hoog welbevinden door te luisteren naar onze kinderen en in te gaan op ieders behoeften.

een mooi zicht op de tovertuin
kindjes bekijken de geitjes
kindje ontvangt een plantje
kindje is verbaast door kuiken
kindje plant bloemen
kinderen lopen blootvoets over verschillende ondergronden

Concreet betekent dit: